Oddelek za sociologijo

Razmišljamo in beremo o načinih dela / Work, curator, work!

Vljudno vabljeni na štiridnevno delavnico s kuratorjema Maximilianom Lehnerjem in Tio Čiček. Potekala bo v angleščini, namenjena pa je za študentom in študentkam kulturnih in ustvarjalnih področij s težnjami in/ali izkušnjami na polju kuriranja sodobne umetnosti.

Work, curator, work! je eksperiment v razmišljanju in debatiranju o vprašanjih, kako se spoprijeti z željo po najboljših možnih načinih ustvarjanja projektov, ne da bi idealizirali sredstva ali poti. Nanje se v diskusijah o razstavnih konceptih v vizualni umetnosti pogosto pozabi, saj je realizacija vezana na finančna sredstva in razporeditev dela. Medtem ko kuratorski diskurz ta vprašanja vključuje in hkrati lansira kuratorske ideje v polje idealov, lahko našo debato razširimo na pogovore o vplivu mrež, fizičnem ali duševnem zdravju.

Uvodnemu srečanju (1. dan) bosta sledila branje in razprava o treh besedilih (2. - 4. dan,1 besedilo/dan), ki jih bomo določili med uvodno fazo, tako da bodo vključene želje in zanimanje vseh udeleženk in udeležencev.

Delavnica je zasnovana kot nehierarhična izmenjava idej, zanimanj, pomislekov in znanja, kjer so vsi udeleženke in udeleženci ter organizatorke in organizatorji enaki.

Vprašanja in prijave pošljite na: galerija@skuc.org do 30. 4. 2021, v zadevo pa napišite: WORK CURATOR. Prijavi priložite kratek življenjepis ali kratek povzetek svojih zanimanj in/ali izkušenj (v angleščini).

Več

Notices

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič

Department of English

Change of Office Hours Frančiška Lipovšek