Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Vabilo - 58. seminar slovenskega jezika, literature in kulture

Ali ste ravnokar diplomirali, magistrirali ali doktorirali? Raziskujete na področju jezikoslovja, književnosti ali v kakšni drugi disciplini humanistike ali družboslovja? Ste prišli do zanimivih rezultatov? Če je tako, vas vabimo k sodelovanju na 58. seminarju slovenskega jezika, literature in kulture. Tema Seminarja je Branje v slovenskem jeziku, literaturi in kulturi. Seminar prireja Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik pri Oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani; letos poteka od 4. do 15. julija. Udeleženci so tuji slovenistični strokovnjaki in študentje, program je sestavljen iz intenzivnih lektoratov, predavanj, delavnic in spremljevalnih strokovnih ter kulturnih prireditev (https://centerslo.si/seminar-sjlk/).

Ponujamo 3 predavateljska mesta v seriji Parada mladih. Predvideni datum nastopa je ponedeljek, 11. 7. 2022. V 20-minutnem predavanju na razumljiv, argumentiran in kar se da dinamičen način predstavite svoje raziskovalne rezultate, povezane s krovno temo Seminarja. Poslušali vas bodo in se z vami pogovarjali seminaristi in domači strokovnjaki. Predavanje je v slovenščini.

Če vas sodelovanje zanima, vas prosimo, da do 1. marca 2022 na naslov damjan.huber@ff.uni-lj.si pošljete naslov in povzetek svojega predavanja (v obsegu do 3000 znakov) ter kratko samopredstavitev. O izboru vas bomo obvestili do 10. marca 2022. Avtorice in avtorji sprejetih povzetkov boste morali nato najpozneje do 10. aprila 2022 pripraviti besedilo za monografijo (do 20.000 znakov s presledki), saj seminarska monografija izide pred prireditvijo.
Lepo pozdravljeni.

Predsednica 58. SSJLK

izr. prof. dr. Alenka Žbogar

Organizator seminarja in vodja lektorjev na 58. SSJLK

doc. dr. Damjan Huber

 

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič