Od etnografije do spletnega pojmovnika: predstavitev projekta ERIM

Vabljeni na dogodek z naslovom Od etnografije do spletnega pojmovnika: predstavitev projekta ERIM, ki bo v četrtek, 21. marca 2024, ob 13. uri (pred. 3, Zavetiška 5). 

Na dogodku, ki je namenjen tako študentom in študentkam kot širši publiki, bodo raziskovalci in raziskovalke iz Hrvaške, Slovenije in Srbije predstavili preoblikovanje etnografskega gradiva iz različnih delov Balkanske migracijske poti v več kot 100 spletnih gesel, ki so nastajala znotraj projekta ERIM.

Projekt ERIM Evropski režim iregulariziranih migracij na obrobju EU: od etnografije do pojmovnika (2020-2024), ki ga koordinira Inštitut za etnologijo in folkloristiko iz Zagreba in financira Hrvaška znanstvena fundacija, je namenjen spremljanju in analizi iregulariziranih migracij na Balkanu. Izhajajoč iz večkrajevnih etnografskih raziskav projektni sodelavci in sodelavke iz Hrvaške, Slovenije in Srbije v geslih, objavljenih na spletu in znanstveni monografiji, opisujejo tako izkušnje beguncev in begunk kot lokalnih prebivalcev in zaposlenih v nacionalnih in mednarodnih organizacijah.

Sodelujejo: Iva Pleše (Inštitut za etnologijo in folkloristiko v Zagrebu), Marta Stojić Mitrović (Srbska akademija znanosti in umetnosti v Beogradu), Duško Petrović (Filozofska fakulteta v Zagrebu), Luka Kropivnik (Slovenska akademija znanosti in umetnosti v Ljubljani). Pogovor bosta povezovali Uršula Lipovec Čebron in Dagmar Nared.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon