Balkanska migracijska pot: kako jo ubesediti in razumeti danes?

Vabljeni na dogodek z naslovom Balkanska migracijska pot: kako jo ubesediti in razumeti danes?, ki bo 21. marca 2024 ob 19. uri v Pritličju.

Na dogodku bodo predstavljali spoznanja, refleksije in terenske izkušnje angažiranih posameznikov in posameznic ter raziskovalk in raziskovalcev različnih delov Balkanske migracijske poti, ki sodelujejo v mednarodnem projektu ERIM. Analizirali bodo sedanjo situacijo v Srbiji, Bosni, na Hrvaškem in Sloveniji, razkrivali manj znane posledice evropske migracijske politike ter razmišljali, kako raziskovati vzdolž Balkanske migracijske poti ter na kakšen način raziskovalna spoznanja čimbolj smiselno ubesediti.

Sodelujejo: Marijana Hameršak (Inštitut za etnologijo in folkloristiko v Zagrebu), Teodora Jovanović (Srbska akademija znanosti in umetnosti v Beogradu), Bojan Mucko (Inštitut za etnologijo in folkloristiko v Zagrebu), Samer Arkawi (Fakulteta za družbene vede v Ljubljani), Miha Blažič (Ambasada Rog v Ljubljani). Pogovor bo povezovala Uršula Lipovec Čebron.

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan