Projekt LITPRAX na knjižnem sejmu v Frankfurtu

Projekt Erasmus+ LITPRAX: Literatura v praksi: Profesionalni izzivi pri branju, prevajanju in urejanju v digitalni dobi (partnerji so Založba Malinc in Univerza v Ljubljani (Slovenija), Univerza v Novem Sadu (Srbija), Zahodna univerza v Temišvaru (Romunija) in Španski nacionalni raziskovalni svet (CSIC) (Španija)) se bo predstavil na Frankfurtskem knjižnem sejmu 18. oktobra 2023 ob 16.00 na odru Aldus Up v dvorani 4.1. Ob tej priložnosti bodo predstavili rezultate in izkušnje prvega leta in pol dela v projektu.

Cilj projekta LITPRAX je prepletanje akademskega in praktičnega znanja. Načrtuje orodja za izboljšanje bralnih navad in praktičnih veščin študentk in študentov na širokem področju produkcije, distribucije in recepcije književnosti. V okviru projekta v ta namen razvijajo tri pričakovane rezultate: akademski učni načrt s specifičnimi znanji, ki jih študentke in študenti pridobijo v okviru projekta; priročnik o sodobni španski in latinskoameriški književnosti 21. stoletja ter prosto dostopno podatkovno zbirko LITPRAX, ki vsebuje podatke o literarnih deli, napisanih v španščini in objavljenih v slovenščini, srbščini in romunščini od leta 2000 do danes.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Potekal bo prezencialno in virtualno. 

Dogodek bodo prenašali v živo na Facebooku (dostop do profila projekta Litprax tukaj) in na YouTubu (prek kanala založbe Malinc tukaj). Prenos na platformi LinkedIn prek profila založbe Malinc se bo začel po dogodku ob 17.00 uri tukaj.

Veseli bodo vaše udeležbe.

Vabilo

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan