Sprejem za tuje študente na Filozofski fakulteti in na Univerzi v Ljubljani (dva dogodka)

1. Sprejem za tuje študente na Filozofski fakulteti

Filozofska fakulteta bo tudi letos na daljavo preko programa Zoom organizirala sprejem za tuje študente, in sicer 15. septembra 2021 ob 10.00 uri na tej povezavi (Meeting ID: 952 3346 0235).

Na dogodku se bosta – po nagovoru dekana Filozofske fakultete – študentom predstavila Referat za študentske zadeve ter Osrednja humanistična knjižnica Filozofske fakultete. Študentom bo podrobno predstavljeno tudi delovanje študentskega informacijskega sistema VIS, tutorski sistem na Filozofski fakulteti ter posredovane druge pomembne informacije, ki jih bodo potrebovali v času študija na Filozofski fakulteti.  

 

2. Sprejem za tuje študente na Univerzi v Ljubljani

Univerza v Ljubljani bo 15. septembra 2021 ob 14.00 uri na daljavo preko programa Zoom organizirala predstavitev za tuje študente.

Na dogodku bodo tujim študentom predstavili informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani, obštudijskimi in drugimi dejavnostmi in jim posredovali ostale uporabne informacije, vezane na bivanje v Sloveniji.

Predstavitve bodo izvedli predstavniki različnih organizacij, ki bodo študentom iz prve roke podali informacije o študiju in življenju v Sloveniji. Posredovali bodo informacije glede ureditve dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, zdravstvenega zavarovanja, možnosti namestitve in štipendiranja, učenja slovenščine ter drugih dejavnosti, ki jih za študentke in študente organizirajo na Univerzi v Ljubljani.

Predstavitev bodo posneli in posnetek po dogodku delili.

Na povezavi je na voljo vabilo in povezava do prijavnice za udeležbo na dogodku ter druge relevantne informacije.

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan