Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Poletna šola Bovec

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje 4 mesta za udeležbo na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 17. do 31. julija 2022. Poletne šole Bovec se, poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vsako leto udeležujejo študentke in študenti z Univerze v Celovcu, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem, Univerze na Reki in Univerze v Osijeku.

V okviru Poletne šole Bovec v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice. Tema poletne šole bo nadaljevanje lanskoletne teme: »Geteilte Erinnerung - Erinnerungskulturen / Deljeni spomin – kulture spominjanja/ Memoria (con)divisa – Culture della memoria / Memorie (con)dividude – Culturis de memorie/ Podijeljeno sjećanje – kulture sjećanja«.

Poletna šola je namenjena študentkam in študentom FF UL. V primeru, da bo prijavljenih več kandidatk oz. kandidatov kot je razpisanih mest, bodo kandidatke oz. kandidati izbrani na podlagi študijske uspešnosti in letnika študija - prednost bodo imeli študentke oz. študenti višjih letnikov in študentke in študenti podiplomskega študija. Na razpis se lahko prijavijo kandidatke oz. kandidati s statusom študenta, ki so v tekočem študijskem letu opravili vsaj 8 KT obveznosti in imajo predznanje jezika na začetni stopnji, za jezik na katerega se prijavljajo (razen za furlanščino).

Izbrane kandidatke oz. kandidati morajo prispevati 110,00 € pristopnih stroškov. Ostale aktivnosti na poletni šoli so brezplačne in vključujejo bivanje v enoposteljnih sobah s polpenzionom v Hotelu Alp, udeležbo na jezikovnih tečajih ter spremljevalnih dejavnostih (ekskurzijah, ogledih ipd.).

Vse udeleženke in udeleženci bodo morali upoštevati navodila organizatorja glede COVID-10 zaščitnih ukrepov. Morebitni stroški testiranja bodo povrnjeni s strani organizatorja.

Več informacij o Poletni šoli Bovec in prijavi najdete tukaj.

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič