Travma in etnološko/antropološko terensko delo

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete vabi na predavanje Katarine Juvančič z naslovom Travma in etnološko/antropološko terensko delo, ki bo 18. decembra 2023 ob 11.20 (pred. P2, Zavetiška 5). 

Etnologi_nje in antropologi_nje pri svojem etnografskem delu, v stiku z ljudmi ter njihovimi zgodbami večkrat naletijo na trav        matične vsebine, kot so izkušnje vojn, begunstva, kolonizacije, naravnih in človeških nesreč, različnih vrst nasilja, zlorab in ostalih travmatskih doživljanj. Te zaznamujejo vse sogovornike, vplivajo na način medsebojne komunikacije, razumevanje in vrednotenje (kolektivnega, individualnega) spomina, lahko pa tudi na namen, potek in cilje etnografske raziskave. Predavanje osvetljuje nevroznanstveni, antropološki in psihosocialni pogled na travmo v povezavi z aplikacijo tovrstnega znanja na terensko in raziskovalno delo.

Katarina Juvančič je univ. dipl. antropologinja, etnologinja ter sociologinja kulture. Med leti 2004 in 2008 je delovala kot mlada raziskovalka na OEIKA FF, nato se je kot poklicna kantavtorica ter glasbena kritičarka in esejistka posvetila glasbeno-umetniški poti. Po specialističnem podiplomskem študiju Relacijske družinske in zakonske psihoterapije svojo pot nadaljuje tudi kot psihoterapevtka stažistka na Študijsko-raziskovalnem centru za družino.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon