2. mednarodna konferenca Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poučevanja in raziskovanja

2. mednarodna konferenca Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poučevanja in raziskovanja

2. mednarodna konferenca Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poučevanja in raziskovanja

15. in 16. oktobra 2020 je potekala druga mednarodna konferenca z naslovom Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poučevanja in raziskovanja. Organiziralo jo je Slovensko društvo učiteljev tujega strokovnega jezika pod vodstvom vodje programskega odbora Nives Lenassi z Ekonomske fakultete UL in vodje organizacijskega odbora Saše Podgoršek z Oddelka za germanistiko Filozofsek fakultete.

V dveh dneh konference je imelo 169 udeležencev iz 18 držav priložnost prisluhniti trem plenarnim predavanjem in 74 prispevkom, ki so se osredotočali na različne teme s področja raziskovanja, poučevanja in učenja tujih strokovnih jezikov. S svojimi plenarnimi predavanji so znanja in spodbude za pedagoško in raziskovalno delo z udeleženci delili Sara Laviosa z Univerze v Bariju (Italija), Ken Hyland z Univerze East Anglia (Velika Britanija) in Vesna Cigan z Univerze v Zagrebu (Hrvaška). Tokratno konferenco je obogatila še prisotnost številnih študentov iz Slovenije in Italije.

Več

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo