Izobraževanje za študente v okviru projekta Erasmus+ LITPRAX (Literatura v praksi: profesionalni izzivi pri branju, prevajanju in založniški dejavnosti v digitalni dobi)

Udeleženke in udeleženci izobraževanja s prejetimi potrdili

Udeleženke in udeleženci izobraževanja s prejetimi potrdili

V okviru projekta Erasmus+ LITPRAX (Literatura v praksi: profesionalni izzivi pri branju, prevajanju in založniški dejavnosti v digitalni dobi), ki ga koordinira izr. prof. dr. Maja Šabec z Oddelka za romanske jezike in književnosti Filozofske fakultete UL, sodelujejo pa še Univerza v Novem Sadu, Zahodna Univerza v Temišvaru, španski Svet za znanstvene raziskave (CSIC) in založba Malinc, je od 25. do 27. oktobra v Temišvaru potekalo drugo tridnevno izobraževanje za študente.

Delavnic se je udeležilo 32 študentov, 14 pa jih je sodelovalo na daljavo. Tokrat so se študentom in profesorjem s partnerskih univerz pridružili še kolegi in študenti z Masarykove univerze v Brnu in Univerze Eötvös Loránd (ELTE) iz Budimpešte.

Študenti so aktivno sodelovali pri interpretaciji in prevajanju poezije v španskem jeziku 21. stoletja in obravnavanju tem o literarni distribuciji. Program so obogatile okrogle mize s pesniki, prevajalci in promotorji poezije iz Španije, Argentine, Peruja in Ekvadorja, ter pogovori o distribuciji z založniki, knjižničarji, pisatelji in organizatorji knjižnih sejmov iz Srbije, Romunije, Slovenije, Španije in Venezuele.

Vabimo vas, da si več o projektu preberete na spletni strani.

Tretji sklop delavnic oziroma pomladanska šola, ki bo pomenila tudi zaključek projekta, bo aprila 2024 v Ljubljani.

Zadnje novice

Gostovanje dr. Gregorja Modra in dr. Bare Kolenc na ameriških univerzah

Dr. Bara Kolenc in dr. Gregor Moder (foto: Ana Kovač in Voranc Vogel)

Brumnovo priznanje za gradiva Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Gradiva Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Nagrada Slovenskega raziskovalnega inštituta za asist. dr. Tino Ivnik

Asist. dr. Tina Ivnik (druga z leve) z drugimi nagrajenkami in nagrajenci (foto: SLORI)