Lekt. dr. Saša Podgoršek prejela priznanje Kongresni ambasador Slovenije 2020

Lekt. dr. Saša Podgoršek je prejela priznanje Kongresni ambasador Slovenije 2020.

Lekt. dr. Saša Podgoršek je prejela priznanje Kongresni ambasador Slovenije 2020.

Lekt. dr. Saša Podgoršek z Oddelka za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko Filozofske fakultete je v ponedeljek, 30. novembra 2020, prejela priznanje Kongresni ambasador Slovenije 2020, in sicer za organizacijo prve mednarodne konference SDUTSJ Tuji jeziki stroke leta 2017 (ki ji je prav letos jeseni sledila že druga).

Saša Podgoršek je lektorica za nemški jezik na Filozofski fakulteti, kjer poučuje nemščino kot tuji jezik stroke na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo ter na Oddelku za umetnostno zgodovino. Obenem je tudi predsednica Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika. Njeno raziskovalno in razvojno delo zajema metodiko poučevanja nemščine, usposabljanje učiteljev tujih jezikov, snovanje učnih gradiv ter rabo tehnologije pri učenju in poučevanju.

Iskrene čestitke!

Več o Slovenskem ambasadorskem programu in posameznih dobitnikih in dobitnicah si lahko preberete na tej povezavi.

 

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo