Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Nujno obvestilo vsem študentkam in študentom

Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič, je včeraj popoldne izdal priporočilo za varno izvajanje pedagoškega in znanstvenoraziskovalnega dela, v katerem predlaga, da se pedagoško in raziskovalno delo, kjer je to možno, izvaja na daljavo.

Ker študijski proces na FF poteka različno glede na specifike posameznih študijskih programov, bomo postopoma študijske aktivnosti v največji možni meri preselili na splet. O tem vas bodo obvestili izvajalke in izvajalci predmetov. Fakulteta do nadaljnjega sicer ostaja odprta in v njej je še naprej mogoče izvajati študijski proces, vendar bomo prednost pri fizični izvedbi dali tistim aktivnostim, ki jih ni mogoče izvajati na daljavo. Prosimo vas, da ob tem še naprej upoštevate vse varnostne in preventivne ukrepe.  

Knjižnice ostajajo odprte, vendar vas prosimo, da v največji možni meri izposojo opravite na daljavo. Prav tako vas prosimo, da vse opravke v tajništvih in drugih strokovnih službah opravite na daljavo (e-pošta ali telefon). 

Zaradi nenehnega povečevanja števila okuženih s koronavirusom SARS-CoV-2 v Sloveniji je NIJZ sprejel nov protokol epidemioloških preiskav, s katerim izvor okužbe iščejo le še v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, varstvenih centrih, domovih za starejše občane in v zdravstvenih ustanovah, ki sodijo med visokorizične institucije, medtem ko se na univerzah oz. fakultetah, ki sodijo med nizkorizične (tj. pri stiku z osebo je bila ohranjena fizična distanca, obe osebi sta nosili masko) epidemioloških preiskav ne opravlja več. V primeru potrjene okužbe z virusom SARS-CoV-2 oboleli prejmemo e-sporočilo NIJZ z navodili, ki naj bi jih posredovali vsem, s katerimi ste bili v stiku v obdobju kužnosti, tj. 2 dni pred pojavom znakov okuženosti. 

Ker študentke in študenti nimate vseh kontaktov svojih kolegov in kolegic, prosimo, da v primeru okužbe takoj obvestite predstojnika oz. predstojnico vašega oddelka, ki ji posredujete prejeto e-sporočilo NIJZ z navodili. Fakulteta ga bo posredovala študentkam in študentom v isti skupini. Vsi, ki so bili v nizkorizičnem stiku z obolelo osebo, se sicer lahko prosto gibljejo, zanje ni odrejena karantena, priporoča pa se izogibanje vsem nenujnim stikom z ostalimi ljudmi in pozorno spremljanje svojega zdravstvenega stanja. Podrobne informacije v zvezi s tem so objavljene tudi v prenovljenem Protokolu

Takoj, ko bomo prejeli nove informacije, vas bomo o tem nemudoma obvestili. Vse informacije o študijskem procesu na Filozofski fakulteti v času epidemije lahko spremljate na posebnem zavihku Študijski proces v času koronavirusa.

Še naprej smo vam na voljo za vse dodatne pojasnitve ali pomoč. 

Želimo vam veliko zdravja in vse dobro!  

Lep pozdrav, 

Vodstvo UL FF

Obvestila

Oddelek za prevajalstvo
Oddelek za geografijo
Oddelek za geografijo
Oddelek za geografijo
Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

© Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Vse pravice pridržane.

 

Piškotki Oblikovanje in razvoj: ENKI

Iščem ...