Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Vabilo na usposabljanje spremljevalcev Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije

Ste vedeli, da je eden največjih izzivov za ljudi s slepoto ali slabovidnostjo mobilnost – priti od točke A do točke B? Osebe s slepoto ali slabovidnostjo so bile že na najvišjih gorah sveta, potujejo po svetu, kolesarijo, smučajo, hodijo v službe, skrbijo za svoje družine … Pri vsem tem pa pogosto potrebujejo pomoč spremljevalca.

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije že vrsto let izvaja program Mreža spremljevalcev za preprečevanje socialne izključenosti slepih in slabovidnih, ki povezuje uporabnike ter videče spremljevalce po vsej državi. Ta program osebam s slepoto in slabovidnostjo omogoča, da dobijo spremstvo, ko ga potrebujejo in jih podpira v prizadevanjih za čim večjo samostojnost in vključenost v družbo. Če ste tudi vi pripravljeni kakšno uro svojega časa nameniti spremljanju, vabljeni, da se pridružite Mreži spremljevalcev.

Vse zainteresirane vabijo, da se udeležijo brezplačnega usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih, ki bo potekalo v soboto, 18. 11. 2023, od 9.00 do 16.30 v prostorih knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne, Kotnikova 32, 1000 Ljubljana. Za prijavo in več informacij pokličite na telefonsko številko: 01 4700 259  ali pišite na naslov: brigita.kosi@zveza-slepih.si. Prijave sprejemajo do ponedeljka, 13. 11. 2023.

Program

Obvestila

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

ODPRTOST TAJNIŠTVA

Oddelek za slovenistiko

Jezikovnokulturni sprehod po našem mestu od FF do parka Tivoli, 7. 12. 2023

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

ODPOVED SEMINARJA / CANCELLATION OF THE SEMINAR  (PODJED)

Osrednja humanistična knjižnica

Trajni dostop do zbirke Dictionnaire des philosophes antiques - online

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za azijske študije, četrtek, 7. 12. 2023